Restoran Yönetim Programı

DİA restoran programı ile restoran işletmecilerine teknolojik çözümler sunmaktadır. Salon – masa yönetimi, self servis, paket servis, garson takibi, tahsilat sistemi, otel entegrasyonu, ödenmezler, ikramlar ve indirimler, adisyon bölme, barkodlu satış, yazdırma sistemi, yabancı dil desteği, depo programı, üretim ve maliyet, cari takibi, talep ve sipariş, grafikler ve raporlama modülleri sayesinde tüm restorana hakim olma olanağı vermektedir.

Yönetimi DİA Restoran Programı’na Bırakın, Müşteri Memnuniyetine Odaklanın!

Restoran Programı

Restoran Yönetimi

  • Salon, masa, garson yönetimi
  • Menü, ürün reçete tanımı
  • Parçalı ve direkt tahsilat
  • Telefon sipariş ve kurye takibi
  • Dokunmatik satış ekranı
  • Hesap-Masa, Bölme-Birleştirme ve iptal etme
  • Fast Food satış
  • Maliyet ve performans raporları
  • Mutfak ekranı
  • Mobil cihazlarda çalışma
  • Otel entegreli çalışma
  • Sipariş notları takibi
  • Yazıcı adisyon/hesap çıktısı kuralları oluşturma

Restoran Programı – Genel Özellikleri – Avantajları

  • Hızlı, pratik, kullanımı kolay, dokunmatik satış ekranı.
  • Sınırsız sayıda salon, masa tanımlayabilme ve salona özel tanımlar yapabilme imkanı verir.
  • Sınırsız sayıda menü grubu ve ürün tanımlayabilirsiniz.
  • Garson, indirim ve ikram takibi yapabilirsiniz.
  • 10 kişiye kadar masa hesabını bölebilme ve her kişinin hesabının ayrı takibi.
  • Nakit (her döviz türünden ayrı ayrı), kredi kartı (her posun ayrı takibi), açık hesap (veresiye) olarak ödeme alabilme. Parçalı tahsilat yapabilme (Bir kısmı nakit, bir kısmı kredi kartlı gibi).
  • Satış ve maliyet analizlerinizi kontrol ederek gelir – gider raporlarınızı tutabilirsiniz.

 Videolar

 Resimler

 Bilgi Bankası


Modüller

Salon-Masa Yönetimi

  • Sınırsız sayıda salon ve her salon için istenilen sayıda masa açılabilmektedir. Salonlara ve masalara özel isimler verilebilir. Salonlara kullanıcı bazlı yetkiler tanımlanarak kullanıcıların yalnız yetkili oldukları salonlarda işlem yapabilmesi sağlanır. Salondan yapılan satışların yiyecek, içecek ve muhtelif olarak ayrı depolardan düşmesi sağlanabilir.

Self Servis

  • Self Servis: Self servis olarak ürün satışı yapabilirsiniz. Burada self servis satış yapabildiğiniz gibi aynı anda hem masa yönetimi hem de self servis satışı yapabilirsiniz. Menüden hızlı bir şekilde ürünleri seçip tahsilat yada hızlı tahsilat yapabilirsiniz.

Paket Servis

  • Paket Servis: Caller ID uyumlu paket servis ekranımızla hızlı bir şekilde sipariş alarak gerekli görevlendirmeleri yapabilirsiniz. Rehber üzerinden müşteri takibi yapabilirsiniz. Sipariş alırken özel notlar girebilirsiniz. Kurye takibi yapabilirsiniz. Aynı zamanda yemek sepeti entegrasyonu sayesinde yemek sepeti siparişlerinizi yönetebilirsiniz.

Garson Takibi

  • Garson kartları açarak garson takibi yapabilirsiniz. Ayrılan garsonları pasif duruma alarak sipariş alırken gözükmemesini sağlayabilirsiniz. Her sipariş kalemi için ayrı ayrı garson tanımlayabileceğiniz gibi tüm sipariş için tek bir garson tanımı yapabilirsiniz. Hangi garson ne kadar satış yapmış, kaç adisyon kesmiş, hangi salonlarda daha aktif çalışmış, ne kadar yiyecek, ne kadar içecek satışı gerçekleştirmiş görebilirsiniz. Ayrıca grafiksel bir ekranda garson ciro durumlarının takibini yapabilirsiniz.

Mobil Restoran

  • DİA Mobil Restoran: DİA Mobil Restoran uygulamasında yer alan masa, adisyon, hesap, menü arayüzüne benzer pratik, hızlı ve gelişmiş bir kullanım arayüzü ile masadan sipariş almanızı sağlayan mobil sipariş sistemidir.

Tahsilat Sistemi

  • Tahsilat Sistemi: 2 çeşit tahsilat yöntemi sunulmaktadır. Direk Tahsilat modunda tek tuşla hemen tahsilat yaparsınız. Parçalı Tahsilat modunda ise bir kısmı nakit, bir kısmı kredi kartı, bir kısmı ticket gibi parça parça tahsilat yapabilirsiniz. Tahsilattan hemen sonra masa boşaltılır ve yeni siparişler alabilirsiniz.

Otel Entegrasyonu

  • Otel Entegrasyonu: Otel programıyla entegre tahsilat sistemini kullanabilirsiniz. Yani otel müşterisinin harcamalarını ekstra olarak hesabına işlenmesini sağlayabilirsiniz.

Ödenmezler

  • Ödenmezler: Ödenmez kartları açarak, ödenmez fişleri düzenleyebilirsiniz. Ödenmezler için özel indirimler tanımlayabilirsiniz. Örneğin Ahmet Beye yiyeceklerden %50 indirimli olsun diyebilirsiniz. Ödenmez raporu ile kim ne kadar harcama yapmış detaylı ya da özet olarak görebilirsiniz.

İkramlar ve İndirimler

  • İkramlar ve İndirimler: Sipariş üzerindeki istediğiniz ürünü ikram olarak gösterebilirsiniz. İkram verilen ürünlere ait günlük rapor alabilirsiniz. Tahsilattan önce yüzde veya tutarsal olarak indirim yapabilirsiniz. Toplam ücreti istediğiniz bir rakama yuvarlayabilirsiniz. Tahsilattan önce yapılan indirimler hesap fişinde çıkacaktır. Tahsilat aşamasında da direk toplam tutar üzerinden indirim yapabilirsiniz.

Adisyon Bölme

  • Adisyon Bölme: Bir masanın hesabı 10 parçaya kadar bölünebilmektedir. Sipariş alırken 1.kişi siparişleri, 2. kişi siparişleri diye ayrı ayrı girebileceğiniz gibi, sonra da ayrım yapabilirsiniz. Adisyon bölündükten sonra hesap fişleri ayrı ayrı çıkartılmakta ve hesaplar ayrı ayrı alınmaktadır.

Barkodlu Satış

  • Barkodlu Satış: Standart barkodlu veya miktarlı terazilerden alınan barkod ile satış gerçekleştirebilirsiniz.

Yazdırma Sistemi

  • Yazdırma Sistemi: Çok özel yazdırma tanımları yapabilirsiniz. Örneğin sıcak yemek siparişleri başka bir yerden, pizzalar başka bir yerden, deniz ürünleri başka bir yerden gibi yazdırma tanımı yapabilirsiniz. Sipariş onaylanır onaylanmaz sipariş istekleri ilgili yazıcılara yönlendirilir.

Yabancı Dil Desteği

  • Yabancı Dil:  Özellikle turistik işletmelerde bu tarz isteklerle karşılaşıyoruz. Hesap çıktısı almadan önce istenirse çıktı dili seçilebilmektedir.

Depo Yönetimi

  • Depo Yönetimi: İstenilen sayıda depo açabilir, her depo için özel yetkilendirme yapabilirsiniz. Mal alım, iade ve fiyat farkı faturası düzenleyebilirsiniz (Pro modülde). Depolar arası transfer yapabilir, sarf, fire, devir, sayım eksiği, sayım fazlası fişleri girebilirsiniz. Salonlardan yapılan satışları yiyecek, içecek ve muhtelif olarak farklı depolardan düşmelerini sağlayabilirsiniz. Depolara ait anlık stok miktarlarını görebilirsiniz. Depo grupları oluşturarak toplam stok miktarlarını tek ekrandan görebilirsiniz. Envanter raporu alarak devir, giren, çıkan, kalan stok miktarlarını depolara göre veya tüm depolara göre alabilirsiniz. Envanteri sabit fiyat, ortalama, fifo, lifo, son girene göre alabilirsiniz. Eksi stok takibi yapabilirsiniz. Depo sayımı ile stok miktarlarını belli dönemlerde güncelleyebilir, fark raporları alabilirsiniz.

Üretim ve Maliyet

  • Üretim: Ürünler için reçeteler oluşturabilirsiniz. Tek tek veya belli bir zamanda toplu şekilde üretim yapabilirsiniz. Tüm satılan ürünleri tek tuşla üretimini sağlayabilirsiniz.
  • Maliyet: Üretim sonucu ortalama, fifo, lifo, son girene göre maliyet raporları alabilirsiniz. Devir yapmadan istediğiniz tarih aralığına göre rapor alabilirsiniz.

Cari Takibi

  • Restoran Carisi Takibi: Müşterilerin ve satıcıların takibi yapabilir, dövizli veya TL ekstre düzenleyebilirsiniz. Faturalar, ödeme ve tahsilatlar, vadelendirme, taksit takibi, çek-senet takibi, şirket ve müşteri kredi kartı çekimlerinin takibini yapabilirsiniz.

Talep ve Sipariş

  • Talep ve Sipariş: Departmanlardan gelen talepleri sisteme girerek, onaylamadan sonra onaylanan miktar kadarını siparişe veya direk faturaya dönüştürebilirsiniz.

Mutfak Takibi

  • Mutfak Takibi: Mutfağa yollanmış siparişlerin ne durumda olduğunun, ne zaman hazır olacağının takip bilgisi vermektedir. Alınan siparişler istenen bir ekran tarafından (Pide fırını önündeki ekran veya Izgara önündeki ekran) ayrı ayrı listelenebilir. Bu ekranlar üzerinden ilgili siparişin durumu (fırına atıldı, hazır gibi) güncellenir ve garson tarafından izlenebilir.

Çeşni İşlemleri

  • Çeşni İşlemleri: Ürün seçenekleri, eksiltilmesi veya eklenmesi istenen malzemenin (ekstra peynir, sucuk vb) ürün maliyetine yansıması işlemlerini gerçekleştiren özelliktir. Örneğin, Pizza seçildiğinde ekstra peynir, ekstra sucuk seçenekleri fiyatları ile beraber gösterilir ve müşteri talebine göre garson tarafından seçim yapılır. Mutfağa iletilen siparişlerde bu ekstra talepler ayrıca gösterilir.

Grafikler ve Raporlama

  • Grafikler ve Raporlama: Gün gün satışlar, salonlara göre satışlar, fiş türüne göre, menüye göre, yiyecek içeceğe göre toplam satışlar, garsonlara göre satışları grafiksel olarak takip edebilirsiniz, raporlarını alabilirsiniz. En yoğun saatler, en çok satılan ürünler, menü grupları, en çok satış yapan garson, salon, masa gibi pek çok analizi programdan alabilirsiniz.

Yemek Sepeti Entegrasyonu

Bu entegrasyon ile Yemeksepeti’nden gelen siparişlerin DİA içerisinde Paket Servis ekranında görünmesi, siparişe uygulanan işlemlerin de Yemeksepeti’ne gönderilmesi sağlanır.

Her işletmenin kolayca kullanacağı Yemek Sepeti entegrasyonu ile anlık siparişlerinizi takip edebilirsiniz.

Paket servis ekranına düşecek olan siparişlerde personeli farklı ses tonları ile uyararak, dokunmatik ekranlar üzerinden sürece başlamasını sağlayabilirsiniz.

Sorunlu olabilecek siparişleri yine aynı ekran üzerinden iptal edebilirsiniz.


Neden Restoran Yönetimi?

DİA’nın restoran programını kullanmak için yüzlerce sebebiniz var. Öncelikle kolaylık ve verim arıyorsanız bu sistem ile tam anlamıyla rahatlayacaksınız. İstediğiniz kadar salon ve masa açma imkanı tanıyan restoran yönetimi modülü, garson takibi yapmanıza da olanak tanıyacak.

Ayrıca dokunmatik ekran kolaylığı sağlayan program ile kolay kullanım sağlar. Sınırsız sayıda menü başlığı tanımlayabilir, hızlı tahsilat özelliği ile tek tuş kullanarak masa hesabı alabilirsiniz. Yabancı dile desteği ile uluslararası müşterilerinize ödeme ve rezervasyon konusunda da yardımcı olursunuz. Barkodlu satışlar da gerçekleştirebilir, sipariş taleplerinizi düzenleyebilirsiniz. DİA Restoran Programı, tüm işlemlerinize hız ve kolaylık getirir.

Restoran Yönetmek Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı!